Siirry pÀÀsisÀltöön

Year 2017 🎉

This year!



Ei ollu helppo, jos joskus, jos joku niin tĂ€mĂ€ vuosi osoitti viimestÀÀn sen mitĂ€ tarkoitetaan taistelulla, tahdolla ja selviytymisellĂ€. Vuosi alkoi aivan helvetin hyvin, liian hyvin.. tammikuussa mun ensimmĂ€inen raskaus alkoi, elĂ€mĂ€ni miehen kanssa, olin super onnellinen. ElĂ€mĂ€ssĂ€ kaikki oli kohdallaan. Eka ultra pudotti pommin vaikkakin siitĂ€ oltiin hiukan jo vitsailtukin, ettĂ€ josko siellĂ€ kaksi olisi kun masukin oli alkuunsa jo isohko. Kaksihan siellĂ€, mutta.. samassa sikiöpussissa. Riskiraskauksien riskiraskaus, onnea! Vaikkakin mieli kieltĂ€ytyi hyvĂ€ksymĂ€stĂ€ sitĂ€ tosiasiaa, ettĂ€ tĂ€ssĂ€ suurella todennĂ€kösyydellĂ€ kĂ€y huonosti. Odotin meidĂ€n rakkauspakkauksia maailmaan aivan innolla, "suunniteltiin" ensimmĂ€isiĂ€ kuukausia, ristiĂ€isiĂ€ jne.. Muutettiin isompaan kĂ€mppÀÀn koska eihĂ€n ny kaks pinnarii mahdu pieneen kaksioon, ostettiin vaatteita, tutteja.. ei aikaakaan kun oltiin jo niin pitkĂ€llĂ€, ettĂ€ saatiin tietÀÀ heidĂ€n olevan poikia. Kaikki oli kunnossa, pojat oli tĂ€ydellisiĂ€, hieman pieniĂ€ mutta tĂ€ydellisiĂ€. He kasvoivat samaa tahtia ja olivat kovin touhukkaita vaikkakin itse hĂ€din tuskin tunsin liikettĂ€kÀÀn. Pojat sai nimet, tosin nimet olivat olleet tiedossa jo kauan. Soitin miehelle, muistan varmaan ikuisesti sen onnen tunteen kun sain kertoa meidĂ€n odottavan poikia. Tosin sukupuolesta riippumatta tĂ€hĂ€n hetkeen olisi varmaan mahtunut koko maailma. SitĂ€ tunnetta ja sen suuruutta ei vaan osaa selittÀÀ. Mulla oli ultrat kahden viikon vĂ€lein joten tĂ€stĂ€ kaksi viikkoa eteenpĂ€in ja taas nĂ€en pojat. 

Perjantai 16.6. Odotan hieman hermostuneena ultraan - eilen illalla olin puoli vitsillĂ€ kysynyt mieheltĂ€, ettĂ€ mitĂ€ jos pojat onkin kuollut. Tosin en ole varma kysyinkö samaa asiaa joka ilta ennen ultraa. Vastaus oli silti varmasti aina sama "Ă€lĂ€ höpsi, kaikki on varmasti hyvin".. Istun siihen tuolille ja katson mustaa ruutua, huomaan ja tajuan ennen kuin lÀÀkĂ€ri edes sanoo mitÀÀn, ettĂ€ siellĂ€ on aivan hiljaista, mikÀÀn ei liiku - ei ole totta. "Nyt on vĂ€hĂ€n huonoja uutisia" kuuluu lÀÀkĂ€rin suusta. Ajattelen: jospa toinen olisi elossa - "kummankaan sydĂ€n ei lyö".. Tuijotan ruutua tyhjĂ€ katse silmissĂ€. Juurihan kaikki oli hyvin, kaksi viikkoa.. kyyneleet. TĂ€yttÀÀ silmĂ€t. En kuule enÀÀ mitÀÀn mitĂ€ lÀÀkĂ€ri sanoo. Soitan Petelle, tuutko tĂ€nne. Pojat on kuollu. Soitan töihin.. SitĂ€ tunnetta kun elĂ€mĂ€ sortuu sekunnissa on aika vaikea selittÀÀ enkĂ€ usko pystyykö sellaista ikinĂ€ kuvailemaan. Maanantaina 19.6 klo 10.33 synnytin kaksi tĂ€ydellistĂ€ jo isĂ€nsĂ€ nĂ€köistĂ€ poikaa. Olin ylpeĂ€ ja itkin. YlpeĂ€ koska selvisin synnytyksestĂ€ ja itkin koska nĂ€in toisen ihmisen surun, nĂ€in kun elĂ€mĂ€ni suurimman rakkauden sydĂ€n sĂ€rkyy. Miten sellaisesta voisi edes pÀÀstĂ€ yli? Koitat vakuuttaa, ettĂ€ kaikki on hyvin vaikka tiedĂ€t paremmin kuin kukaan ettei todellakaan ole eikĂ€ tule olemaankaan pitkÀÀn aikaan. Katsot pieniĂ€ poikiasi ja sanot samaan aikaan huomenta ensimmĂ€istĂ€ kertaa ja hyvÀÀ yötĂ€ viimeistĂ€ kertaa. PidĂ€t sylissĂ€ maailman kauneimpia lapsia ja ne ei hengitĂ€. Ei sen kuuluisi olla nĂ€in. Annettiin pojille uudet nimet. Roope & Rasmus. Seuraavana pĂ€ivĂ€nĂ€ sain heidĂ€t vielĂ€ hetkeksi itselleni. Kerroin miten paljon isi ja Ă€iti rakastaa kumpaakin ja pyysin anteeksi. ÄitinĂ€ minun olisi pitĂ€nyt pystyĂ€ suojella heitĂ€. Kerroin miten isi olisi opettanu ajamaan pyörÀÀ ja korjaamaan autoja. Soittamaan kitaraa ja miten paljon heitĂ€ olisi rakastettu..

ElÀmÀ jatkui, murtuneena, hetkellisesti olin niin vihainen, ettÀ olisin voinut laittaa koko kÀmpÀn paloiksi. Olin kuukauden pois töistÀ, en vaan uskaltanut. Autoa ajaessa teki mieli repiÀ ratti irti kun valo vaihtui punaisee - olin aivan raivona. Vihasin ihmisiÀ, en halunnut nÀhdÀ ketÀÀn enkÀ halua vÀlillÀ vielÀkÀÀn. Olen aina ollut todella sosiaalinen ja ystÀvÀt on ollu mulle todella tÀrkeitÀ ja on edelleen. Uusista ihmisistÀ en niinkÀÀn vÀlitÀ enkÀ enÀÀ aio esittÀÀ pitÀvÀni ihmisistÀ joista en pidÀ. Mulla ei oo aikaa eikÀ halua enÀÀ sellaiseen. Pikku hiljaa kuitenkin pienistÀ asioista alkoi löytÀÀ taas onnen hetkiÀ - kÀytiin festareilla ja tehtiin asioita - puoli vÀkisin.. koitin keskittyÀ mieheeni - en halunnut menettÀÀ kaikkea. Tein kaikkeni parisuhteeni eteen mitÀ pystyin ja jaksoin. Koko ajan tiesin etten olisi halunnut kokea tÀtÀ kaikkea kenenkÀÀn muun kanssa ja edelleen haluan kokea kaiken Petrin rinnalla vaikka syvÀn surun keskellÀ hetkellisesti tuntui siltÀ, ettÀ menetÀn kaiken. Miten voi tukea toista kun ei itsekÀÀn ole ehjÀ. Miten voit auttaa kun et tiedÀ miten voisit sen tehdÀ? Ainoa vaihtoehto on olla hiljaa, lÀhellÀ. Olla olemassa. Me tuhkattiin pojat, meillÀ oli kaunis siunaustilaisuus eikÀ pojat varmasti koskaan jÀtÀ meitÀ kokonaan.



TĂ€stĂ€ on nyt reilu puolivuotta.. loppuvuosi onkin siis ollut lĂ€hinnĂ€ selviytymistĂ€. ItsensĂ€ uudelleen opettelua, positiivisuuden kaivamista esiin niin syvĂ€stĂ€ kuopasta mistĂ€ sitĂ€ ei koskaan kuuluisi enÀÀ löytÀÀ. Pikkuhiljaa, pĂ€ivĂ€ pĂ€ivĂ€ltĂ€ musta tuntuu siltĂ€, ettĂ€ saatan ehkĂ€ vielĂ€ löytÀÀ sen Heidin joka olin ennen tĂ€tĂ€ vuotta, mutta tĂ€ysin kokonaisena se ei tule palaamaan. Osa minusta meni poikien mukana. Puolet sydĂ€mestĂ€. Olen kokenut sellaisia vihan ja surun tunteita etten edes uskonut osavaani tuntea.. Olen erilainen, en ehkĂ€ enÀÀ niin sokeasti usko siihen ettĂ€ kaikille annetaan sen verran mitĂ€ jaksaa kantaa ja ei kaikelle ei ole tarkoitusta. Joitain asioita vaan tapahtuu ja niiden kanssa on opittava elĂ€mÀÀn.. kuitenkin olen myös ylpeĂ€ itsestĂ€ni ja varsinkin miehestĂ€ni. KenenkÀÀn vanhemman ei kuuluisi joutua lastaan hautaamaan ja jos tĂ€llaisesta selviÀÀ edes puoliksi jĂ€rjissÀÀn ja yhdessĂ€ on voittaja. ElĂ€mĂ€ antaa, elĂ€mĂ€ ottaa. Se kantaa ja voi pudottaa. EhkĂ€ vuosi 2018 antaa & kantaa. Tulevaisuus odottaa meitĂ€. Ilman mun ystĂ€viĂ€, perhettĂ€ ja miestĂ€ en olisi enÀÀ tĂ€ssĂ€. Kiitos teille kaikille! 

2018 tulee olemaan niin mun vuosi! 👋


Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

5-vuotta sitten..

Viis vuotta sitten syyskuun alussa aloin odottaa Ellaa. Tilanne oli aika sekava ja ainoa asia jonka tiesin on se et tÀn lapsen haluan pitÀÀ vaikkei olosuhteet ollu mitkÀÀn parhaimmat. Olin juuri eronnut elÀmÀni rakkaudesta ja aloin odottaa ihmiselle jota en edes tuntenut. Ekan raskauskuukauden aikana kÀvi hyvin selvÀksi et musta tulee yksinhuoltaja. Alku oli vaikeeta. MÀ itkin ja itkin et mikÀ jÀrki tÀs kaikessa on. Vuoteen en tullut poikien isÀlle uudelleen raskaaksi ja sit heti eron jÀlkeen *olet raskaana*.. 9 kuukauden pÀÀstÀ tuo valontuoja jota silloin niin pelkÀsin tÀyttÀÀ jo 5v. Viis vaikeaa mut ihanaa vuotta hÀn on ollut minun. Ultrassa jo sanoivat et "pitÀÀhÀn tytöllÀ vÀhÀn luonnetta olla ja et hÀn on vallan söpö".. tietÀisipÀ tÀÀ ultraaja miten oikeassa olikaan. Aina elÀmÀssÀ ei oo helppoa, joskus jopa miettii et haluais elÀmÀssÀ tehtyjÀ valintoja muuttaa mut lapset ei oo ne valinnat joita haluaisin muuttaa. Miten paljon vahvempi, ymmÀrtÀvÀisempi ja parempi ihminen o

Raskauden alku, parisuhteen lopullinen loppu.

Jos jatkais tohon eiliseen suureen paljastukseen liittyen vielÀ, niinku varmaan tuun jatkamaan melko montakin blogikirjotusta tÀstÀ eteenpÀin.. TÀÀ oli myös yks syy siihen miks mÀ paljastin asian nÀin pian, pojista en juuri mitÀÀn laittanu ylös ja jÀlkeenpÀin se harmittaa aivan hulluna joten tÀstÀ nyt haluan kirjoittaa, siksikin, ettÀ todella odotan yksin. Olen nyt viikolla 12+0 joten pahin keskenmenonriskiaika on kai ohitettu. IsÀ on tietoinen tÀstÀ kaikesta joten tiedÀn kyllÀ kuka isÀ on, hÀn ei vain omasta halustaan halua olla mukana ja kunnioitan sitÀ. Keskeytys ei ollut mulle vaihtoehto joten mielestÀni hÀnellÀ on myös oikeus valita niinkuin minÀkin valitsin. TÀtÀ en aio sen enempÀÀ puida kenenkÀÀn kanssa. LÀheisten ystÀvien kanssa tÀstÀ on toki kahvikuppien ÀÀrellÀ puhuttu mut se riittÀÀ mulle ja tÀmÀ tÀstÀ saa riittÀÀ nyt teille. Haluaisin hiukan siis enemmÀn vielÀ avata sitÀ, ettÀ miltÀ musta on tuntunut ensimmÀisen positiivisen raskaustestin jÀlkeen. HÀmmentyneeltÀ tottaka